Ecotanker

Over de Ecotanker

Het betreft een type C bunkertanker met de afmetingen 135 m lengte, 14,15 m breed en een holte van 6,17 m. De laadcapaciteit bedraagt 6752 ton, en indien gewenst kunnen wij tot 2000 m3 per uur lading verpompen.

De Amulet is in de vaart sinds november 2010.

 

Groene stroom en Carbon Footprint:

De Carbon Footprint is de mate van uitstoot van CO2 die je als schakel in de keten produceert als het gevolg van het gebruik van fossiele brandstoffen. In ons geval dus tijdens het transport over water en het overslaan van producten naar andere schepen of tank terminals. 

 

Ondanks dat deze methode weleens ter discussie staat, is iedereen het er wel over eens dat hiermee bezig zijn bijdraagd aan mondiale duurzaamheid.

Wij hebben ook het streven om een zo gunstig mogelijk Carbon Footprint te realiseren in de supply chain, in ons geval een reducering van minimaal 32 %. En de uitstoot ? Die is ten allen tijde, tijdens varen op groene stroom of tijdens het overslaan voor onze klanten ver onder de EURO-5 vrachtwagen norm. 


Dat zijn grote stappen voorwaarts en dat is ook nodig om bij te blijven bij de andere vervoersmodaliteiten zoals o.a. het wegtransport. Door jarenlange ervaring en expertise zijn wij in staat transport schoon en veilig uit te voeren en daarmee aan de toenemende vraag van milieu bewust transport te voldoen. Dit doen we samen met onze bevrachter Vinotra. 

Factsheet

 
Factsheet om te lezen over de ecotanker.
Beschikbaar in Nederlands, Engels en Duits.

Nederlands Engels DuitsFactsheet NL 2