Media

Ecotanker in de media

 
De Ecotanker is een grote stap voorwaarts in de wereld van de binnenvaart, er is dan ook uitgebreid aandacht aan besteed door de media. De Ecotanker heeft diverse prijzen in de wacht gesleept waar we dan ook trots op zijn. Mocht u wat gemist hebben kunt u hieronder de gerelateerde artikelen rustig nalezen.

 


 

dolf-jansen-uitreiking-Bleu-Eff-AwardElektrisch aangedreven tanker wint Mercedes Benz Blue Efficiency Award 2012

Van die drie kandidaten overtuigde naar de mening van de vakjury de ecotanker van V.O.F. Amulet het meest. De belangrijkste motivatie is dat de eigenaren van de Amulet op meerdere delen van de aandrijving veelbelovende duurzame innovaties hebben toegepast: de motorisering, het energiemanagement en de krachtoverbrenging in het water. Als nummer twee is het binnenvaartschip Argonon van Deen Shipping verkozen. Dat is het eerste schip in Europa dat als motorbrandstof aardgas gebruikt. Op de derde plaats eindigt het managementsysteem voor openbare verlichting van Maiken Systems bv.

Meer lezen 

 


 

amulet schip van het jaarAmulet wint KNVTS Schip van het Jaar prijs 2011

De Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied heeft ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan in mei 1998 de “KNVTS Schip van het Jaar prijs” ingesteld. Deze prestigieuze prijs wordt ieder jaar toegekend en uitgereikt aan een in technisch opzicht innovatief schip dat in Nederland is ontworpen en grotendeels afgebouwd in de brede betekenis van het woord. De schepen worden beoordeeld op de criteria baanbrekendheid, milieu, veiligheid en economie.

Meer lezen 


 

duurzame dinsdagMotortankschip Amulet genomineerd voor Duurzame Dinsdagprijs.

Schippers op bezoek bij het kabinet.

Het motortankschip Amulet uit Barendrecht is genomineerd voor een belangrijke duurzame prijs in het kader van Duurzame Dinsdag op 6 september. Het schip van Igor Jansen uit Barendrecht en Ton van der Molen uit Zwijndrecht is nu een jaar in de vaart. Berekeningen hebben onlangs aangetoond dat het duurzame en innovatieve binnenvaartschip een derde minder energie verbruikt dan conventionele schepen en daardoor tot 32 procent minder CO2 uitstoot.

 

Vervuilende stoffen worden dusdanig gereduceerd dat de ecotanker de Euro 5-vrachtwagennorm ruimschoots haalt. En dat is heel goed voor het milieu, aldus een tevreden minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu). Zij hoopt dat meer schippers dit voorbeeld gaan volgen. Duurzame Dinsdag heeft als doel om zoveel mogelijk initiatieven een kans te geven zich verder te ontwikkelen. In totaal zijn dit jaar voor de zogenaamde Duurzame Dinsdagkoffer voor hetkabinet ruim 400 duurzame ideeën uit heel Nederland ingediend. De schippers uit Barendrecht en Zwijndrecht zijn doorgedrongen tot de laatste ronde van zestien genomineerden. Staatssecretaris Henk Bleker (ELI) neemt als vertegenwoordiger van het kabinet op 6 september de Duurzame Dinsdagkoffer in ontvangst. De jury van Duurzame Dinsdag reikt prijzen uit voor de acht meest innovatieve voorstellen ter bevordering van een duurzame samenleving.

 

Debat
Onderdeel van deze bijeenkomst is een debat met Tweede Kamerleden, initiatiefnemers en genodigden. Daarnaast onderscheidt minister Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) een aantalpersonen die zich bijzonder inspannen voor een duurzame samenleving met een Duurzaam Lintje. Behalve de Amulet zijn ook nog vijftien andere ideeën genomineerd.

Meer informatie hierover is te vinden op www.duurzamedinsdag.nl.

(bron: scheepvaartkrant)

 


 

jade deja amuletEcotanker Amulet in de binnenvaartkrant.

De ecotanker van Igor Jansen uit Barendrecht en Ton van der Molen uit Zwijndrecht is nu een jaar in de vaart. Berekeningen hebben aangetoond dat het duurzame en innovatieve binnenvaartschip een derde minder energie verbruikt dan conventionele schepen en daardoor tot 32 procent minder CO2 uitstoot.
Vervuilende stoffen worden dusdanig gereduceerd dat de Amulet de Euro 5-vrachtwagennorm ruimschoots haalt. En dat is heel goed voor het milieu, aldus minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu, die hoopt dat meer schippers dit voorbeeld zullen volgen.